Dag 8: Phafos en omgeving
13 juli 2025 - Neo Chorio, Cyprus
Vanochtend niet te laat opgestaan want wilden bijtijds in Phafos zijn. Het is toch een uurtje rijden vanaf hier en anders wordt het te warm om e.e.a. te bezichtigen.
Phafos heeft een rijke geschiedenis dus is er zat te beleven denken wij. Daarnaast de hele dag op het strand trekken we sowieso niet meer hahaha. Dat doen we vanmiddag wel dachten wij.
Als eerste zijn we naar de 'Koningsgraven' geweest. Deze 'Stad van de doden' is ca 2000 jaar oud. Rijke inwoners van Phafos lieten deze graftombes versieren met zuilen en muurschilderingen. Bij de blootlegging in de 20e eeuw maakte het zoveel indruk dat ze het 'Koningsgraven' noemden. Alleen ligt er geen enkele koning, hoezo dan...??
Daarna naar Phafos Pano geweest. In dit bovenstadse gedeelte speelt zich volgens ons het gewone leven af. In deze traditionele wijk met allemaal kronkelstraatjes hebben we tussen de locals lekker onze lunch gepakt. Het was ooit een Turkse wijk getuige de moskee en de historische karavanserai (= herberg).
Vervolgens zijn we doorgereden naar de kleine havenvesting in Phafos Kano (= benedenstad). Het is hier overigens behoorlijk toeristisch aan het worden. Hebben wij hier nog niet zo meegemaakt. Er ligt ook nog het archeologische park van Phafos maar daar hebben we deze vakantie genoeg van gesnoven. Er zijn ook voor de Wittemannetjes grenzen!
Na nog wat gedronken te hebben zijn we rustig terug gereden naar ons verblijf. Onderweg waren we op afstand getuigen van een bosbrand. Ze waren druk met helikopters in de weer. Hierdoor hebben we momenteel geen elektriciteit.
Misschien zo nog even de zee in als m'n sigaar op is, anders lekker in de schaduw blijven. Ook goed, in ieder geval relaxen.
Als het goed is maken we om 20:00uur de zonsondergang mee. Schijnt hier mooi te zijn. We gaan het beleven.
Morgen helemaal niets, ik bedoel daarmee een stranddag. Weer eens wat anders hahaha.
Later...
Ad:14 juli 2025Mooie reis weer, lekker van genieten...
Monique:14 juli 2025Prachtig hoor!! Leuk weer om mee te reizen.
Mir en Rich:14 juli 2025Heerlijk! Geniet nog even x